Lady Tattoo Artist in the Spotlights 1072017-04-16T07:12:52+00:00
Naar Cover
Naar Inhoud

Lady Tattoo Artist in the Spotlights 107

working onworking on

Nikita Beaux

“Ink District, Amsterdam”

working on
working on
working on
working on

‘Ik heb veel respect voor de cultuur rond tattoos’

Vanaf haar eerste werkdag als apprentice bij tattooshop, Ink District Amsterdam is Nikita Beaux (29) al helemaal volgeboekt. “Het ging heel hard,” vertelt Nikita. “Zonder het ergens te posten had ik op mijn eerste dag al meteen zes afspraken staan. Waaronder een vingertattoo van een anker en een zwaluw.” Niet de makkelijkste opdrachten voor een eerste dag, maar het zette wel meteen de toon.

Vanaf het moment dat ze een potlood kon vasthouden, tekent de Amsterdamse al. En vanaf dat ze 8 jaar oud was, wilde ze al tattoos. Maar het duurde nog een paar jaren en een carrière in de fashion, voordat ze eindelijk haar hart en passie volgde: Tatoeëren.  “Soms sta ik nog steeds versteld van hoeveel geluk ik heb gehad”, zegt Nikita. “Het ging allemaal heel snel. Ik liep Ink District Amsterdam in september 2014 binnen en kreeg gelijk de kans om te laten zien wat ik kon. Dit was eng en spannend.”

Perfectioniste
Wat niet wilde zeggen dat het ook makkelijk ging. Nikita: “De eerste week ging alles zo soepel en makkelijk, pas de tweede week kwam de moeilijkheid van tatoeëren binnen. Mijn eigen stijl is semi-realistisch. Ik ben heel erg van de details. Soms is het voor de klant al helemaal perfect en zie ik nog steeds dingen die nog net iets beter kunnen. Ik teken het liefst dieren, vrouwengezichten en vrouwenlichamen. Voor elke tatoeage neem ik de tijd en werk het in stukjes uit.”

Kunstwerken.
De apprentice ziet dat er langzaam twee stromingen aan het opkomen zijn: “Je hebt de oude Garde die vanuit de liefde en passie voor tattoos en de cultuur eromheen is begonnen. Zij zetten vaak de nog echte oldskool tattoos met dikke lijnen. De Nieuwe garde heeft nu vaak een artistieke achtergrond, waardoor zij vaker met dunne naalden werken en fijne lijnen zetten. Maar de liefde voor tattoos zit ook bij de Nieuwe garde diep. Ik val denk ik onder de Nieuwe garde, maar heb wel heel veel respect voor de cultuur rond tattoos.” 

Stabiele hand
Door haar jaren aan tekenervaring denkt ze dat ze een stabiele hand heeft, waardoor ze ook snel rechte lijnen kon tatoeëren. Nikita: “Maar ik besef dat ik echt nog veel moet en wil leren. Het afgelopen jaar heb ik al veel geleerd over onder andere verschillende huidoppervlaktes, verschil in naalden en verschillende machines. En het inplannen van afspraken. Op de eerste dag had ik het verkeerd ingeschat en de afspraken te kort op elkaar gepland. Ik heb toen letterlijk van 10.00 tot 24.00 gewerkt. ”

Investeren
Nog steeds werkt ze bijna dagelijks 12 uren per dag. ”Ik investeer in mijn toekomst. Binnen 5 jaar wil ik het liefst mijn eigen shop hebben. Ik heb de formule ervan al tot in de puntjes uitgewerkt, van artiesten, stijl, muziek tot aan het behang.” 

“De komende jaren wil ik bij Ink District Amsterdam een goede portfolio opbouwen. Mijn droom is om te gaan reizen en in zoveel mogelijke shops tijdelijk te tatoeëren en veel te leren. En zolang ik zeker weet dat mijn hond en kat in goede handen zijn, ben ik vrij en kan ik met een gerust hart de wereld over.”

Tekst: Mariëlla Pichotte

working on
working on

Ink District Amsterdam
Barndesteeg 5D
1012 BV Amsterdam
Telefoon:06 38383880

nikita@inkdistrict.nl
instagram: nikitabeauxink