Nationaal Huidcentrum verwijdert tattoos met de nieuwste laserapparatuur. (Dl2)

Nationaal Huidcentrum verwijdert tattoos met de nieuwste laserapparatuur.

Meer over PicoSure en medische informatie voor de artiest

In de eerste column hebben wij als Nationaal Huidcentrum een tipje van de sluier opgelicht over PicoSure. Door alles wat we tot nu toe gezien hebben, zijn we er absoluut van overtuigd dat PicoSure het beste systeem is. Cynosure is de producent. Zij hebben een hele range van lasers, één daarvan is PicoSure.

De PicoSure werkt met een pico seconde laser die veel krachtiger is dan andere lasers en met een veel kortere puls. Daarbij komt er zoveel energie vrij dat de inkt in stofachtige gedeeltes uit elkaar geslagen wordt. Die deeltjes zijn vele malen kleiner dan bij andere lasersystemen waardoor het lichaam de inkt makkelijker af kan voeren. Daarnaast heeft de laser minder effect op de opperhuid. Juist omdat er minder behandelingen nodig zijn en de huid minder vaak gefrustreerd wordt, is de kans op blijvende littekens veel kleiner. Omdat de puls korter is, is de behandeling veiliger en minder belastend voor de klant. Meestal zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig, afhankelijk van de grootte van de tattoo, inktsoort en van hoe diep de inkt zit. Dat hebben we ondervonden met de mensen die al behandeld zijn.

Medische informatie voor de artiest

Vanuit de medische kant van de huid kunnen wij verder alle informatie geven.  Daarom werken wij samen met artiesten. Hebben zij vragen, bijvoorbeeld als iemand een bepaalde huidziekte of huidaandoening heeft, en een tattoo wil, dan kunnen wij ze vertellen wat de risico’s zijn en welke voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Het kan ook voorkomen dat iemand verkeerd reageert op het plaatsen van een tattoo. Op dat moment kunnen wij de zorg leveren die noodzakelijk is.

Als de artiest  zegt: ‘ik wil de tattoo vervangen maar een nieuwe tattoo kan niet zonder verwijdering opnieuw geplaatst worden’, kan hij de klant naar ons doorsturen. De klant komt dan op een adres waar de behandeling veilig is, waar de resultaten goed zijn en waar de behandeling in een kortere periode uitgevoerd kan worden. Het is geen extreem pijnlijke behandeling maar het is ook niet prettig. Dus is het heel goed als de klant zichzelf veel behandelingen kan besparen. Dus minder pijn, tijd en reiskosten. Door samenwerking met artiesten kunnen we ervoor zorgen dat de behandelingen nog veiliger zijn. Wij kunnen zorg leveren na een behandeling en die versnellen zodat er eerder nieuwe tatoeages gezet kunnen worden.

Dr. Eli Navadeh
Medisch directeur/Dermatoloog en venereoloog.

Nationaal Huidcentrum
Olmenlaan 38
1404 DG Bussum
Tel: 0356922200
www.nationaalhuidcentrum.nl

Tekst: Rik van Boeckel

2015-03-03T11:53:03+00:00maart 3rd, 2015|Categories: Tattoo Planet Nieuws|0 Comments

Leave A Comment